Connect with us

KalimeraEllada.gr

Συντήρηση αυτοκινήτου ενόψει χειμώνα

AUTO-MOTO

Συντήρηση αυτοκινήτου ενόψει χειμώνα

Το φθινόπωρο σταδιακά αντικαθιστά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να προετοιμάσετε το ΑΥΤΟΚΊΝΗΤΟ  σας, για τις «κρύες μέρες» που θα ακολουθήσουν.

Τα αυτοκίνητα οφείλουμε να τα συντηρούμε σωστά κυρίως για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των μετακινήσεων μας. Επιπλέον με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε την σωστή λειτουργία τους καθώς και την μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής τους.

Ωστόσο, ένα απλό σέρβις ή μια αλλαγή λαδιών δεν είναι αρκετά. Υπάρχουν και άλλες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούμε προκειμένου να έχουμε ένα σωστά συντηρημένο όχημα.

Φροντίδα μπαταρίας

Η μπαταρία αυτοκινήτου, έχει παρατηρηθεί πως τον χειμώνα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, χάνει σε σημαντικό βαθμό την απόδοσή της καθώς δημιουργείται πτώση της τάση της. Παράλληλα η ταυτόχρονη χρήση όλων των συστημάτων του αυτοκινήτου είναι ένας παράγοντας που σε χαμηλές θερμοκρασίες ενδέχεται να εξαντλήσει την μπαταρία.

Για αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχετε έναν συντηρητή – φορτιστή (Battery Charger), και βασική προϋπόθεση να κινείται το αυτοκίνητο το λιγότερο μια φορά την εβδομάδα., σε μια καλή απόσταση. Ιδανικά θα πρέπει να διαθέτετε τα ειδικά καλώδια μετάγγισης ( Booster Cables)  ή έναν εκκινητή ( Jump Starter), προκειμένου να μπορέσετε να κάνετε επανεκκίνηση σε περίπτωση που μείνετε από μπαταρία.

Ελαστικά

Εάν το αμάξι σας διαθέτει ελαστικά «τεσσάρων εποχών», αντί χειμερινών, εστιάστε στον έλεγχο της πίεση τους και την γενικότερη κατάστασή τους. Αν παρατηρηθούν φθορές στις γόμες τους θα πρέπει άμεσα να αντικατασταθούν. Επιπλέον μην αμελήσετε τον έλεγχο της ρεζέρβας. Φροντίστε την πίεση του αέρα και ελέγξτε για τυχόν φθορές, ώστε να είστε προετοιμασμένοι αν χρειαστεί να την χρησιμοποιήσετε.

Αντιψυκτικό υγρό

Η συντήρηση του αυτοκινήτου περιλαμβάνει την χρήση σωστού αντιψυκτικού υγρού. Η ανανέωση και η συμπλήρωσή του είναι απαραίτητη ώστε να αποφευχθούν βλάβες στον κινητήρα του αυτοκινήτου ιδίως τις περιόδους με χαμηλή θερμοκρασία.

Φροντίδα υαλοκαθαριστήρων

Αρχικά θα πρέπει να αφαιρέσετε φύλλα και άλλα μικροσωματίδια από τα μάκτρα και τα λάστιχα. Αποφύγετε το γέμισμα των ψεκαστήρων με νερό βρύσης. Το νερό της βρύσης είναι πλούσιο σε άλατα και δημιουργεί μπλοκάρισμα και φθορές.

Χρησιμοποιήστε υγρό καλής ποιότητας και θυμηθείτε να ανασηκώνετε τους υαλοκαθαριστήρες όταν επικρατεί πολύ κρύο, ώστε να μην κολλήσουν στο παρμπρίζ και φθαρούν. Η ιδανική περίοδος για αλλαγή των υαλοκαθαριστήρων είναι κάθε φθινόπωρο, γιατί το καλοκαίρι καίγονται τα λάστιχα λόγω υψηλών θερμοκρασιών, και αχρηστεύονται.

 

Σύστημα θέρμανσης και φίλτρων

Μην ξεχάσετε να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στην συντήρηση του συστήματος θέρμανσης και στα φίλτρα καμπίνας. Εάν ένα από τα δύο έχει πρόβλημα τότε η θέρμανση δεν θα είναι αποδοτική και ίσως παρατηρήσετε αυξημένη κατανάλωση καυσίμου.

Φώτα

Φροντίστε να λειτουργούν όλες οι λυχνίες του αυτοκινήτου σας σωστά και ελέγξτε μήπως είναι θαμπά τα πλαστικά καλύμματα. Επιπλέον θα πρέπει να ρυθμίσετε στη σωστή σκάλα τα φώτα σας, ώστε να μην τυφλώνετε άθελα σας τους άλλους οδηγούς.

Θυμηθείτε ότι η προληπτική συντήρηση μπορεί να βελτιώσει την ασφάλεια του αυτοκίνητου, να αυξήσει τις επιδόσεις και την αξιοπιστία του, και να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα βλάβης.

Στο κατάστημα μας Βatteryplus ( ΚΕΝΤΡΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ) είμαστε στην διάθεση σας για να σας δώσουμε εξειδικευμένες συμβουλές, και να σας προσφέρουμε ένα δωρεάν πλήρη έλεγχο σε Μπαταρία – Δυναμό – Μίζα.

Διαθέτουμε τις μεγαλύτερες Μάρκες Μπαταριών, στις καλύτερες τιμές της αγοράς και με εγγύηση  έως δυο έτη.

Μείνατε από μπαταρία στο δρόμο ή στον χώρο σας? Κανένα πρόβλημα!!!

Με ένα τηλεφώνημα σας εξυπηρετούμε άμεσα!

Για περισσότερες πληροφορίες www.batteryplus.store

Batteryplus

AT YOUR SERVICE!

 

Συνέχεια στο άρθρο
Ισως σας αρέσουν κι αυτά:
Πατήστε για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα από την κατηγορία: AUTO-MOTO

Τα δημοφιλέστερα σήμερα

Εγγραφή στο Newsletter

To Top