Connect with us

KalimeraEllada.gr

Σήμερα ας μιλήσουμε για πεποιθήσεις

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σήμερα ας μιλήσουμε για πεποιθήσεις

Εσύ πως νιώθεις σε σχέση με τις πεποιθήσεις σου;

Νιώθεις ότι οι πεποιθήσεις σου καθορίζουν τη ζωή σου; Ποτέ πιστεύεις ότι δημιουργούνται;

Με ποιο τρόπο σταματάνε να σε επηρεάζουν αρνητικά;

Πως δημιουργείς πεποιθήσεις που βελτιώνουν τη συναισθηματική σου κατάσταση;

Τα ερωτήματα είναι πολλά και ατέλειωτα.

Προσωπικά πιστεύω ότι πεποιθήσεις δημιουργούνται από πολύ πολύ νωρίς, από την εμβρυική ζωή μας.

Γιατί το πιστεύω αυτό; Γιατί είμαστε ενέργεια και από τη στιγμή της σύλληψης μας, το έμβρυο, ως ενέργεια, συναισθάνεται τα πάντα. Κάθε συναίσθημα, κάθε σκέψη της μητέρας συλλαμβάνετε από το έμβρυο αυτόματα.

Οπόταν, εάν για παράδειγμα η μητέρα έχει έντονες ανησυχίες και ανασφάλειες είναι φυσικό επακόλουθο ότι το βρέφος υποσυνείδητα θα έχει κάποιου είδους φοβίες και ανασφάλειες.

Αυτό βέβαια συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις εγκυμοσύνες. Με τόσες ορμονικές διαταραχές λογικό να υπάρχουν και σκαμπανεβάσματα στη ψυχολογία μας. Αυτό για να απενεχοποιηθουμε εμείς οι μανούλες.

 

Σήμερα ας μιλήσουμε για πεποιθήσεις

 

Το πιο περίεργο από όλα ξέρεις ποιο είναι;

Ότι συνήθως οι πιο αχρείαστες πεποιθήσεις είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα μας. Πάρε για παραδείγματα την πεποίθηση “είμαι άσχημη_ος”.. Αλήθεια πιστεύεις ότι υπάρχει άσχημος άνθρωπος? Υπάρχουν άσχημες συμπεριφορές όχι άνθρωποι!

Ο κάθε ένας από εμάς είναι μοναδικός και υπέροχος όπως ακριβώς τον έπλασε η φύση.

Το θετικό με τις πεποιθήσεις ειναι ότι μεταμορφώνονται, φτάνει εμείς να το αποφασίσουμε. Στο χέρι μας είναι. Από εμάς και μόνο εμάς εξαρτάται εάν θα αφήσουμε τις πεποιθήσεις της εμβρυικής, της παιδικής, της εφηβικής κτλ ζωής μας να μας επηρεάσουν.

Πιστεύω και νιώθω ότι οι άνθρωποι έχουμε μέσα μας απίστευτες δυνατότητες, δυνατότητες που εάν αξιοποιηθούν κατάλληλα θα μεταμορφώσουν τη ζωή μας με ένα όμορφο τρόπο. Θα μας εξελίξουν, και στόχος κάθε ανθρώπινης ψυχής είναι η εξέλιξη.

Πως να γίνει αυτό;

Αυτό που θα ήταν καλό να κάνουμε αρχικά είναι μια αναθεώρηση των πεποιθήσεων και των πιστεύω μας. Τι λες; Μήπως ήρθε η ώρα να απελευθερωθεις από αχρείαστες πεποιθήσεις και πιστεύω; Μήπως ήρθε η ώρα να τις αντικαταστήσεις με πεποιθήσεις που θα προσθέσουν αξία και ποιότητα στη ζωή σου;

Πολλοί λένε κάτσε και γράψε τις πεποιθήσεις σου και αντικατεστήσε τις με άλλες. Θα έλεγα, εάν σε δυσκολεύει αυτό απλώς γίνε καλύτερος παρατηρητής. Δηλαδή, κάθε φορά που έρχεται στο μυαλό σου μια αρνητική πεποίθηση γίνε πιο συνειδητή _ος αρχικά.

Αφού την αναγνωρίσεις πάρε την απόφαση ότι εφόσον δεν σε εξυπηρετεί θα την “εγκαταλείψεις” για λίγο καιρό. Εκεί στην “εγκατάλειψη” της θα επανέρχεται σαν μικρό φαντασματακι, είναι εντάξει. Ας έρχεται, σημασία έχει να κάνει την εμφάνιση της όλο και πιο αραιά.

Έτσι δεν θα αισθανθείς δυσφορία ή πίεση. Το να πιέσεις τον εαυτό σου οδηγεί σε αντίθετα αποτέλεσματα. Σε ποιον αρέσει η πίεση; Εσωτερική ή εξωτερική . Θυμήσου ότι ΟΛΟΙ θέλουμε το χρόνο μας, σιγά σιγά και σταθερά μπορείς να αντικαταστήσεις αρνητικές πεποιθήσεις με πιο θετικές. ΔΩΣΕ χρόνο, σημασία έχει η πρόοδος. Απόλαυσε τη διαδρομή της δικής σου μεταμόρφωσης και εξέλιξης.

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και εμπιστεύσου τον. Εδώ είναι και το κλειδί της αλλαγής. Θυμήσου ότι ένα λουλούδι για να ανθίσει θέλει το χρόνο του. Έτσι και εμείς, θέλουμε το χρόνο μας αρχικά να συνειδητοποιησουμε πως μας επηρεάζουν οι πεποιθήσεις μας. Με τη συνειδητοποίηση γίνεται και η μισή δουλειά .

Μετά παίξε το παιχνίδι των ερωτήσεων.
Την επόμενη φορά που θα έρθει στο μυαλό σου κάποιου είδους αρνητική πεποίθηση ή σκέψη, κάνε ερωτήσεις,

Ερωτήσεις του τύπου:

📍Είναι άραγε αλήθεια;
📍Σε τι με εξυπηρετεί το να πιστεύω αυτό το πράγμα για εμένα;
📍Πως μπορώ να μεταμορφώσω αυτή την πεποίθηση προς όφελος μου;

Ακόμα και να μην πάρεις εκείνη τη στιγμή απάντηση, ΔΩΣΕ ΧΡΟΝΟ, θα έρθει. Θα έρθει η απάντηση τη στιγμή που θα είσαι χαλαρή _ος. Την κατάλληλη στιγμή . Εμπιστεύσου την απάντηση που θα σου δοθεί και πάρε κάποιες αποφάσεις.

Ήρθες εδώ για να ΖΗΣΕΙΣ, για να απολαύσεις κάθε στιγμή. Φέρε ΕΣΥ τη ζωή σου στα δικά σου μέτρα. Μόνο ΕΣΥ μπορείς να το κάνεις αυτό.

Ξεκίνησε από τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω σου και σου εγγυούμαι ότι θα δεις πολλές και όμορφες αλλαγές αρχικά στο πως αισθάνεσαι και αφετέρου στη καθημερινότητα σου.

Η συνταγή είναι δοκιμασμένη

 

 

Μπορείς να γνωρίσεις καλύτερα τον Λάμπρο Ιωάννου (Holistic Life & Business Coach, Mind, Body & Soul Evolution at EQiQ.coach) εμπνευστή και δημιουργό του Genius Parenting, καθώς και τη Μιράντα Τουμάζου, μέσω της σελίδας τους στο Facebook, ΕΔΩ .

 

Μιράντα Τουμάζου

 

Μπορείς παράλληλα να επικοινωνήσεις μαζί τους μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων: evolution@lamprosioannou.com και info@geniusparenting.org.

https://www.facebook.com/GeniusParentingCY

 

Πατήστε για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα από την κατηγορία: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα δημοφιλέστερα σήμερα

Εγγραφή στο Newsletter

To Top