Connect with us

KalimeraEllada.gr

O Αλέξανδρος Αλεξάνδρου οδηγός αγώνων Kart μας συστήνεται και μας μιλά για την αγάπη του για ταχύτητα και την επιστροφή του στην ενεργό δράση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΠΡΟΣ

O Αλέξανδρος Αλεξάνδρου οδηγός αγώνων Kart μας συστήνεται και μας μιλά για την αγάπη του για την ταχύτητα και την επιστροφή του στην ενεργό δράση

Της Θεοδοσίας Κυριάκου

 

O Αλέξανδρος Αλεξάνδρου οδηγός αγώνων Kart μας συστήνεται και μας μιλά για την αγάπη του για ταχύτητα και την επιστροφή του στην ενεργό δράση

 

Πες μας καταρχήν λίγα πράγματα για σένα, πόσο καιρό ασχολείσαι με το αγωνιστικό καρτ.

Η ενασχόληση μου με το καρτ και γενικά με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκίνησε σε πολύ μικρή ηλικία αλλά λόγο κάποιον περιττών κιλών δεν μπορούσα να ασχοληθώ με το αγωνιστικό καρτ.

Μάλιστα ένα αστείο περιστατικό που θυμάμαι ήταν όταν ο πατέρας μου μου αγόρασε μια αγωνιστική στολή και για να με παρακινήσει να χάσω τα κιλά μου είπε ΄΄Όταν μπεις μέσα στην στολή θα έρθει και το καρτ σου..’’ πράγμα που δεν έγινε ποτέ και έτσι για αρκετά χρόνια αρκέστηκα στο να είμαι απλά θεατής στους αγώνες.

Όταν το 2011 είχα χάσει τα κιλά μου πλέων και άρχισα να αναζητώ καινούριες εμπειρίες στο μηχανοκίνητο άθλημα είπα να ξεκινήσω δειλά δειλά με ένα παλιό και ταλαιπωρημένο καρτ.

Το 2012 όταν πλέον κατάλαβα ότι δεν ήταν απλά ένα απωθημένο και ήταν τρόπος ζωής είχα πάρει ένα καινούριο και πιο σύγχρονο καρτ και εξοπλισμό και έτρεξα στο πρωτάθλημα της ROTAX MAX CHALLENGE που θεωρείτε από τα κορυφαία πρωταθλήματα στον κόσμο.

Το 2014 μεταπήδησα στην μεγάλη κατηγορία τον εξαταχύτων, πλέον πιο αποφασισμένος και έτοιμος να διεκδικήσω ένα τίτλο. Είχα φέρει ένα καρτ καινούριο κατευθείαν από την εργοστασιακή ομάδα της INTREPID KART TECHNOLOGY της Ιταλίας και μηχανή τουναρισμένη από τον TEC-SAV RACING DEVELOPMENT.

Λόγο του ότι καθυστέρησε να έρθει το καρτ και λόγο περιορισμένου χρόνου προετοιμασίας και σεταρίσματος του καρτ είχα χάσει τον ένα από τους έξι αγώνες του πρωταθλήματος.

Έτσι έπρεπε να κάνω όσο το δυνατό πιο αλάνθαστο και μεθοδικό οδήγημα στους αγώνες που επέμεναν για να καλύψω την βαθμολογική απόσταση.
Θυμάμαι τον πατέρα μου στα πρώτα μας δοκιμαστικά να μου λέει να μου λέει δεν πειράζει που χάσαμε τον πρώτο αγώνα, να τρέξεις φέτος τους αγώνες που απέμειναν να προετοιμαστείς καλύτερα για του χρόνου. Ένιωθα τόση αυτοπεποίθηση και άνετα με το καινούριο κάρτ που πίστευα ότι θα τα πάω καλά και του λέω φέτος θα πιάσω το πρωτάθλημα. Έτσι και έγινε. Το 2014 μετά από μια δύσκολη και κουραστική χρονιά κατάφερα να πιάσω το πρωτάθλημα αλλά πάνω από όλα να το απολαύσω.

 

 

 

Τι είναι αυτό που σε τραβάει στο καρτ περισσότερο; Η αίσθηση της ταχύτητας; Ο συναγωνισμός μέσα στην πίστα;

Αυτό που με εξιτάρει πάρα πολύ είναι ότι είναι ένα αρκετά απαιτητικό άθλημα στο οποίο παίζεις με τα δέκατα του δευτερολέπτου. Το παραμικρό λάθος μπορεί να σου στοιχίσει!

Σίγουρα η αίσθηση της ταχύτητας και η μελωδία της μηχανής που ‘τσιρίζει’ στις ψηλές στροφές είναι ένα αίσθημα που δεν μπορώ να σου περιγράψω και δύσκολα μπορεί να το καταλάβει κάποιος που είναι εκτός του χώρου.
Φυσικά όταν είμαι σε ρυθμούς αγώνα η αδρεναλίνη εκτινάσσεται στα ύψη! Όταν φορέσω το κράνος και ακουμπήσω το τιμόνι όλα τα άλλα διαγράφονται, προσπαθώ να είμαι όσο πιο συγκεντρωμένος γίνεται και ο ανταγωνισμός γίνεται ο δεύτερος εαυτός που πρέπει να παλέψεις!

 

Τι σημαίνει για σένα η ταχύτητα; Τι αισθάνεσαι όταν πατάς τέρμα τα γκάζια στην πίστα;

Για εμένα η ταχύτητα και ο συναγωνισμός είναι τρόπος ζωής. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τη μυρωδιά της αγωνιστικής βενζίνης και του καμένου ελαστικού.

Όταν έχω το πόδι στο γκάζι αυτό με νοιάζει είναι το πως θα σπάσω τα όρια μου γύρο με το γύρο. Μου αρέσει η αίσθηση του φόβου και της ταχύτητας, κάπου εκεί ανακαλύπτεις τα πραγματικά σου όρια!! Σίγουρα πάντα με τα απαραίτητα και προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και ΟΧΙ μέσα στους δρόμους!
Ευτυχώς έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε ασφαλή και γρήγορη οδήγηση μέσα σε πίστες ειδικά σχεδιασμένες για αγωνιστική χρήση.

 

 

 Έχεις πρότυπο κάποιον οδηγό που ίσως και να αποτέλεσε “έμπνευση” για σένα;
Φυσικά! Όλοι μας έχουμε το δικό μας παιδικό ήρωα! Για εμένα ένας από τους αγαπημένους μου οδηγούς ήταν, είναι και θα είναι ο αείμνηστος Colin Mcrae όπως επίσης και ο Ayrton Senna.

 

 

 

 

 Οι δικοί σου άνθρωποι ανησυχούν όταν σε βλέπουν σε πίστα ή έχουν συνηθίσει;
Νομίζω έχουν εξοικειωθεί πλέον με αυτό. Είναι μέλη της ομάδας και σε κάθε αγώνα ο κάθε ένας τους προσφέρει με τον τρόπο που μπορεί. Για αυτούς είναι τα KARTING DAYS μία οικογενειακή απόδραση.

 

 

Ποιες είναι οι πιο ιδιαίτερες στιγμές της καριέρας σου ή οι καλύτερες που έχεις φυλαγμένες στην καρδιά σου.

Έχω πάρα πολλές όμορφες εμπειρίες και στιγμές χαραγμένες μέσα στην καρδιά μου όλα αυτά τα χρόνια από το χώρο του μηχανοκίνητου αθλήματος.
Σίγουρα η καλύτερη στιγμή που έχω και θα έχω για πάντα στην καρδιά μου είναι το 2014 όταν είχα αναδειχθεί πρωταθλητής. Το συναίσθημα και το τι ένιωσα όταν έπεσε η καρό σημαία στον τερματισμό δεν μπορών να το περιγράψω. Τα δάκρυα χαράς και οι πανηγυρισμοί έχουν μείνει κλειδωμένοι μέσα στο κράνος μου. Όπως επίσης και το 2015 όταν ήμουν δευτεραθλητής στο Winter Cup. Ήταν 2 χρονιές ορόσημο στην σταδιοδρομία μου στο χώρο του karting.

 

 

 

Τα τελευταία 3 χρόνια δεν είσαι ενεργός αγωνιστικά. Γιατί έμεινες εκτός για τόσο διάστημα και η φετινή χρονιά πως σε βρίσκει;

Ήταν μια επιλογή μου να μην αγωνιστώ για διάφορους λόγους. Κάπου είχε αρχίσει το άθλημα να προκαλεί κορεσμό, ο ανταγωνισμός μειώθηκε και όπως ξέρετε είναι ένα άθλημα πολυέξοδο έτσι θεώρησα ότι ήταν καιρός για ένα μικρό διάλειμμα.
Είχα ξεκινήσει κιόλας την ανακατασκευή ενός συλλεκτικού αγωνιστικού αυτοκινήτου από την LD Car Conversions και τον αδελφικό μου φίλο Δημήτρη Λάμπρου, έτσι προτίμησα να δώσω βαρύτητα σε αυτό. Έχω τη τύχη να έχω στα χέρια μου ένα αυτοκίνητο που είχε γράψει ιστορία ο Colin Mcrae στις χρυσές εποχές του ράλλυ.
Η φετινή χρονιά μας βρίσκει πάλι με ένα αγωνιστικό καρτ στα χέρια μας. Βλέπεται η τρέλα δεν πάει στα βουνά (χαχαχα). Μετά από παρακίνηση το πολύ στενού μου φίλου και πρωταθλητή αγώνων ράλλυ Πανίκου Πολυκάρπου έχουμε πάρει στα χέρια μας ένα αγωνιστικό καρτ για προπονήσεις γιατί και οι αγώνες ράλλυ είναι πολύ απαιτητικοί και χρειάζεται να έχεις όσο το δυνατό καλύτερη φυσική κατάσταση.
Ο σκόπος μας είναι να εντάξουμε και το Kart στην 99 RACING TEAM με απώτερο στόχο να λαμβανουμε μέρος και στο πρωτάθλημα Karting

 

 

Πες μας λίγα λόγια για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο, όσον αφορά το καρτ. Σε τι επίπεδο βρίσκεται, πως πάνε από συμμετοχές, τι προοπτική υπάρχει στο χώρο;

Το καρτ πλέον άρχισε να παίρνει τα πάνω του όπως τα βλέπω από την εξωτερική γωνιά και επίσης αυτό που με χαροποιά πολύ είναι ότι αρκετοί νέοι καταφεύγουν να ασχοληθούν με αυτό το άθλημα. Είναι ένα άθλημα που μπορεί να σου προσφέρει πάρα πολλά και να σε κρατήσει εκτός από διάφορες κακές συνήθειες που βλέπουμε πλέον να μαστίζουν την νεολαία και τον τόπο μας.

 

 

Θα ήθελες κάποια στιγμή να τρέξεις σε αγώνα στο εξωτερικό;
Θα το ήθελα πάρα πολύ! Είναι ένα όνειρο μου που έχει μείνει ανεκπλήρωτο.
Το 2013 είχα την τιμή να είμαι καλεσμένος στο P.I.C.K Πάτρας, ένα Πανευρωπαϊκό Αγώνα που γίνεται στου δρόμους της πόλης της Πάτρας. Για ένα διήμερο γίνεται η Πάτρα ένα μικρό Μονακό.
Το 2014 είχα καλεστεί να εκπροσωπήσω την Κύπρο σε αυτό το Διεθνή Αγώνα. Μου είχαν παραχωρήσει από τη διοργάνωση δωρεάν συμμετοχή και ήταν πρόθυμοι να καλύψουν μερικά από τα έξοδα του αγώνα αλλά και πάλι λόγο έλλειψης χορηγών τα έξοδα ήταν αρκετά για να μεταφέρω το καραβάνι με τον εξοπλισμό μου έτσι ναυάγησε αυτή η ευκαιρία.

 

 

10. Ποιο είναι το μεγάλο σου όνειρο;
Το όνειρο μου είναι να καταφέρω σε κάποια φάση της ζωής μου να ενασχοληθώ και με τους αγώνες ράλλυ πέρα από τα καρτ.

 

 

 

Ποιους θα ήθελες να ευχαριστήσεις για την βοήθεια που σου προσέφεραν;
Θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ πρώτα από όλους την οικογένεια μου που είναι πάντα δίπλα μου και με ακολουθούν στην κάθε μου τρέλα. Θέλω να ευχαριστήσω τον μηχανικό μου Σάκη Καραγατσλή, το φίλο μου Αλέξη Χριστοδουλίδη και την Energy Karts Cyprus που ήταν δίπλα μου στην αγωνιστική μου δραστηριότητα 2014-2015. Επίσης τον Ευτύχιο Έλληνα που είχα τη τύχη και την τιμή να ήταν δίπλα μου στα πρώτα μου βήματα με το αγωνιστικό καρτ.

 

 

 Ένα μήνυμα για τους νέους οδηγούς και τους αναγνώστες μας ;
Θα ήθελα να παρακινήσω και άλλους νέους οδηγούς να ασχοληθούν με το αγωνιστικό καρτ και πάνω από όλα να τιμούν και να τηρούν το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ!
Είναι ένα άθλημα που μπορεί να τους διδάξει πολλά τόσο για τις ικανότητες ασφαλής οδήγησης όσο και για το να μάθουν να χάνουν και να κερδίζουν με την αξία τους γιατί και η ζωή που ζούμε είναι ένα ‘αγώνας’!!!
Πολλές φορές έχω ταυτίσει τη ζωή μου με ένα ‘αγώνα’!
Δυστυχώς ή ευτυχώς η ζωή είναι γεμάτη εκπλήξεις που πρέπει να είσαι μάχιμος και έτοιμος να τρέξεις το δικό σου αγώνα.

 

‘’IF YOU DON’T SEE YOURSELF AS A WINNER THEN YOU CANNOT PERFORM AS A WINNER”

 

 

 

Μπορέις να ακολουθήσεις την Θεοδοσία Κυριάκου

στο Facebook ΕΔΩ   

και στο ιnstagram EΔΩ 

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΥΠΡΟΣ

Τα δημοφιλέστερα σήμερα

To Top