«Καμπανάκι» για τις εικόνες συνωστισμού το Σαββατοκύριακο

«Καμπανάκι» για τις εικόνες συνωστισμού το Σαββατοκύριακο

Τεράστια ανησυχία έχουν προκαλέσει στο κυβερνητικό επιτελείο οι εικόνες συγχρωτισμού το Σαββατοκύριακο. Η Μύκονος έγινε αντικείμενο συζήτησης αφού τα μαγαζιά του νησιού γέμισαν ενώ επιβλήθηκαν και τσουχτερά πρόστιμα. Μάλιστα σε μία επιχείρηση επιβλήθηκε λουκέτο δύο μηνών.

 

Για το σχέδιο της κυβέρνησης μετά και από αυτές τις εικόνες μίλησε ο Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τοποθετήθηκε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία χαλάρωση. Επεσήμανε μάλιστα ότι δεν αποκλείεται να επιβληθεί και τοπικό lockdown προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

 

«Το ίδιο θα κάνουμε σε τοπικό επίπεδο αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα, είτε αφορά γειτονιά, ή μια υγειονομική δομή ή ένα σχολείο. Μπορεί να αφορά ακόμη και μια γεωγραφική περιοχή ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κορωνοϊός. Μην χαλαρώνουμε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις για το δίμηνο λουκέτο σε beach bar στη Μύκονο όπου έγινε πάρτι χωρίς να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι η νομοθεσία πρέπει να γίνεται σεβαστή και «αν χρειάζεται κάτι να αναθεωρηθεί στο μέλλον εδώ είμαστε να το δούμε» αλλά το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία.

«Εκεί ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο και προσέξτε, εμείς έχουμε απαγορεύσει τη χρήση του μπαρ. Εκεί ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, πάνω στο μπαρ. Ήταν σα να μην υπήρχε κανένας νόμος και καμιά απόφαση. Όταν κάποιος είναι τόσο πολύ προκλητικός, δεν καταλαβαίνω» σημείωσε σχετικά με την επιβολή προστίμου σε μαγαζί του νησιού ο Άδωνις Γεωργιάδης.