Connect with us

KalimeraEllada.gr

Ηλεκτροκίνηση: Ρεκόρ ζήτησης για τα ηλεκτρικά ποδήλατα

OIKONOMIA

Ηλεκτροκίνηση: Ρεκόρ ζήτησης για τα ηλεκτρικά ποδήλατα

Ανάρπαστα έγιναν ήδη από τις πρώτες 18 ώρες λειτουργίας του προγράμματος τα επιδοτούμενα ηλεκτρικά ποδήλατα, σύμφωνα με τα στοιχεία από την πλατφόρμα της δράσης «Κινούμαι Ηλεκτρικά» τα οποία ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Τα επίσημα στοιχεία από το απόγευμα της Δευτέρας που άνοιξε η πλατφόρμα των αιτήσεων μέχρι σήμερα το πρωί δείχνουν ότι μέσα σε 18 ώρες απορροφήθηκε περί το 1 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 45 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού επιδότησης για το 2020, γεγονός που σημαίνει ότι εφόσον συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί, ο συνολικός προϋπολογισμός θα εξαντληθεί ταχύτατα και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν.

Βάσει των στοιχείων, πρωταγωνιστής ζήτησης αναδεικνύεται το ηλεκτρικό ποδήλατο καταλαμβάνοντας ποσοστό που αγγίζει το 80% με τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί ήδη να φτάνουν τις 742, ακολουθούν τα ηλεκτρικά δίκυκλα και τρίκυκλα (116), ενώ καλή επίδοση παρουσίασαν και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς μέσα σε μόλις 18 ώρες επιδοτήθηκαν 80, αριθμός που αντιστοιχεί σε ετήσιες πωλήσεις των τελευταίων ετών.

Ωστόσο η μερίδα του λέοντος στα ΙΧ ανήκει στα εταιρικά οχήματα καθώς, από τα 80 αυτοκίνητα που επιδοτήθηκαν, τα 50 αφορούν σε εταιρικά ΙΧ, τα 27 σε επιδοτήσεις ιδιωτών και 3 σε επαγγελματικά βαν.

Αναφορικά με τη γεωγραφική κατανομή, η Ηλεκτροκίνηση – με τα μέχρι στιγμής στοιχεία – είχε ανταπόκριση κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα. Συγκεκριμένα οι επιδοτήσεις ηλεκτροκινούμενων οχημάτων επιμερίζονται ως εξής:

– Αττική: 39%

– Θεσσαλονίκη: 12,5%

– Ηράκλειο: 9%

– Πάτρα: 4%

Την ίδια στιγμή, από χθες 24 Αυγούστου έχουν γίνει 901 τηλεφωνικές κλήσεις στο Help Desk για ερωτήσεις ενδιαφερομένων και έχουν αποσταλεί 162 ηλεκτρονικές αλληλογραφίες (mails).

Ενθαρρυντικά χαρακτήρισε τα πρώτα στοιχεία του προγράμματος ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης εκτιμώντας ότι «α δούμε και στους ελληνικούς δρόμους πολλά ηλεκτροκίνητα ποδήλατα από νέους ανθρώπους, αλλά και σκούτερ και ηλεκτρικά οχήματα. Με το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται φαίνεται τελικά ότι η Ηλεκτροκίνηση δεν είναι για λίγους, αλλά καθημερινά για ολοένα περισσότερους. Και αυτό το πρόγραμμα είναι μόνον η αρχή».

Υπενθυμίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στη διεύθυνση: kinoumeilektrika.ypen.gr.

Από αύριο 26/8 αιτήσεις θα μπορούν να γίνονται και στη διεύθυνση: kinoumeilektrika.gov.gr

Επίσης το Help Desk δέχεται κλήσεις από τις 10.00 – 22.00 προκειμένου να εξυπηρετεί τους ενδιαφερόμενους. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 2131513640, 2131513643, 2131513797, 2131513124 και 2131513139

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν τα ερωτήματα τους και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση support.kinoumeilektrika@prv.ypeka.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

 

Σχολεία: Κυρώσεις για μαθητές και εκπαιδευτικούς αν αρνηθούν να φορέσουν μάσκα λόγω κορονοϊού

Κορονοϊός: Ατυπη καραντίνα και άδειες άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους μετά τις διακοπές

Κοροναϊός : Γιατί τις Δευτέρες μειώνονται τόσο πολύ τα κρούσματα;

Πώς φοράς και πώς πλένεις σωστά μια μάσκα προσώπου

Κορωνοϊός: Οδηγίες για τη μάσκα από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία

Αριθμός τεστ, αναλογία νεκρών-κρουσμάτων: Ο καθηγητής Γουργουλιάνης δίνει για πρώτη φορά τα αληθινά νούμερα

Ετσι ανοίγουν τα σχολεία σε όλο τον κόσμο με κορωνοϊό

Συνέχεια στο άρθρο
Ισως σας αρέσουν κι αυτά:
Πατήστε για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα από την κατηγορία: OIKONOMIA

Τα δημοφιλέστερα σήμερα

Εγγραφή στο Newsletter

To Top