Connect with us

KalimeraEllada.gr

Η Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας ανοίγει τις πύλες της για τη νέα σχολική χρονιά

ΓΟΝΕΙΣ-ΠΑΙΔΙ

Η Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας ανοίγει τις πύλες της για τη νέα σχολική χρονιά

Σήμερα για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο η Αμερικανική Ακαδημία Λευκωσίας σφύζει και πάλι από ζωή. Τα παιδιά του νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου επιστρέφουν και πάλι στα θρανία μετά το lockdown που είχε επιβληθεί για τον έλεγχο της διασποράς του ιού.

Γράφει η Θεοδοσία Κυριάκου

 

Μέσα από αυτή την πρόκληση η Ακαδημία είχε αποδείξει πως όταν υπάρχει σωστός προγραμματισμός ένας σχολικός οργανισμός μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε πρόκληση μπορεί να προκύψει.

Μία βδομάδα προτού επιβληθεί το lockdown τόσο οι καθηγητές όσο και οι μαθητές παρακολουθήσαμε σεμινάριο το οποίο μάς κατατόπισε σε περίπτωση που θα συνεχίζαμε τα μαθήματά μας με τη μέθοδο της τηλεδιδασκαλίας. Εξάλλου, από την στιγμή που είχαν ήδη παρατηρηθεί κρούσματα του Covit 19 στην γειτονική Ελλάδα, το ενδεχόμενο να παρατηρηθούν και εντός της χώρας ήταν απλά θέμα χρόνου. Ακολουθώντας τις υποδείξεις του Προέδρου της Δημοκρατίας το σχολείο εκείνο το απόγευμα κλείνει και μία μέρα μετά αρχίζει η τηλεδιδασκαλία χωρίς καμία δυσκολία αφού το σχολείο είχε προετοιμαστεί κατάλληλα για το σενάριο αυτό.

 

 

Αν και ο ιός υπάρχει ακόμη ανάμεσα μας και όπως φαίνεται θα μας συντροφεύει για αρκετό διάστημα ακόμη, έχει έρθει η ώρα να επιστρέψει και η μαθητική κοινότητα στην κανονικότητα της. Αφενός γιατί δεν μπορεί να χαθεί άλλος εκπαιδευτικός χρόνος και αφετέρου γιατί ο εγκλεισμός έχει οδυνηρές επιπτώσεις στην ψυχοσύνθεση των παιδιών μας.

Η επιστροφή στο σχολείο επέβαλε την ανάγκη να εξασφαλιστεί η προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Για το λόγο αυτό, το σχολείο ακολουθεί το πρωτόκολλο που δόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας προσθέτοντας τις δικές του πινελιές όπου κρινόταν απαραίτητο.

Τα παιδιά του κάθε τμήματος εισέρχονται και εξέρχονται από ξεχωριστές εισόδους. Υπεύθυνοι καθηγητές βρίσκονται στην είσοδο για να καλωσορίσουν τους μαθητές και να βεβαιωθούν πως και οι μαθητές ακολουθούν τις οδηγίες που στάλθηκαν στις οικογένειες των παιδιών. Στις τάξεις έχουν προστεθεί μονά θρανία ώστε να εξασφαλίζεται η απαιτούμενη απόσταση ανάμεσα στα παιδιά και γίνονται οι απαιτούμενοι προγραμματισμοί ώστε τα παιδιά να μην μετακινούνται σχεδόν καθόλου από την τάξη τους μειώνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Επίσης, κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων τα παιδιά της κάθε τάξης, θα βρίσκονται σε διαφορετικούς χώρους.

 

 

Πολλές φορές έχω ακούσει το επιχείρημα πως στην Ιδιωτική Εκπαίδευση τα σχολεία δουλεύουν σαν ιδιωτικές επιχειρήσεις και για αυτό δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση με αυτά του Δημοσίου.

Αυτό που κάνει την Ακαδημία να ξεχωρίζει είναι το γεγονός πως το σχολείο αυτό είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Η Ακαδημία αντιθέτως, έχει αποδείξει πολλάκις πως στις δύσκολες στιγμές που βίωσε η οικονομία στην Κύπρο , στάθηκε δίπλα στις οικογένειες που τής εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους μειώνοντας ακόμη περισσότερο τα δίδακτρα της ώστε να διευκολύνει τους γονείς. Κύριο μέλημα του σχολείου είναι η δημιουργία ενεργών πολιτών που θα ριχτούν στη μάχη της επίτευξης των στόχων τους και την πραγμάτωση των ονείρων τους.

 

 

Το κουδούνι χτυπά και μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει. 12 χρόνια σε αυτό το σχολείο και είμαι ευγνώμων για την κάθε στιγμή που έχω ζήσει. Μια χρονιά ακόμη αρχίζει. Μια χρονιά με πιο πολλές προκλήσεις ίσως. Όπως λέω και εγώ στα παιδιά μου στην Ακαδημία “οι προκλήσεις δεν μας φοβίζουν. Αντιθέτως. Τις προκλήσεις τις αγκαλιάζουμε, αφού μέσα από αυτές τις περισσότερες φορές αποκτούμε νέες δεξιότητές. Με αυτό τον τρόπο γινόμαστε πιο ικανοί για τις επόμενες τρικυμίες που θα φέρει η ζωή”.

Φοράμε το πιο όμορφο μας χαμόγελο και ξεκινάμε για ακόμη ένα ταξίδι.

Καλή σχολική χρονιά!

 

 

Μπορείς να ακολουθήσεις την Θεοδοσία Κυριάκου

στο Facebook ΕΔΩ   

και στο instagram EΔΩ 

Πατήστε για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Περισσότερα από την κατηγορία: ΓΟΝΕΙΣ-ΠΑΙΔΙ

Τα δημοφιλέστερα σήμερα

Εγγραφή στο Newsletter

To Top